YALOVA BELEDÝYESÝ’NDEN DÜNYA TEMÝZLÝK GÜNÜNE FARKINDALIK..

9/17/2022

YALOVA BELEDÝYESÝ’NDEN DÜNYA TEMÝZLÝK GÜNÜNE FARKINDALIK..

Yalova Belediyesi, 17 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde anlamlý bir etkinliðe imza attý. Yalova Belediyesi, tüm dünyada eþ zamanlý olarak gerçekleþen “Let’s Do Ýt” farkýndalýk hareketine Yalova’dan çöp toplama etkinliði düzenleyerek katýldý.

Çevre günü kapsamýnda vatandaþlar ve öðrenciler Batý Sahil Bandý 17 Aðustos Parký önünden çöp toplamaya baþladý. Düzenlenen etkinlikte güzergah boyunca esnaflarda bilgilendirildi. Mini Amfide son bulan etkinlikte, biriktirilen çöplerle “77 Yalova” yazýsý yazýldý. Yalova Belediyesi, Yalova’da yaþayan vatandaþlarla birlikte dünyanýn en büyük çevre hareketinin bir parçasý oldu.

Çalýþkan, “Doðanýn Yükünü 1 Günde Olsa Hafiflettik”

Let’s Do Ýt Yalova Ýl Temsilcisi Makbule Budak Çalýþkan, “Dünya’nýn 180 ülkesi ile birlikte eþ zamanlý yapýlan Türkiye’de de 81 ille birlikte en büyük çevre hareketine Yalova’dan katýldýk. Bugün 1 günlüðüne de olsa doðanýn yükünü hafifleteceðiz. Bunu hep birlikte yapacaðýz. Topladýðýmýz çöplerle bir gün içerisinde ne kadar çöp atýldýðýný doðaya ne kadar çok zarar verildiðini hep birlikte maalesef ki göreceðiz. Burada olan öðrencilerden çok umutluyum. Çok daha donanýmlý, bilinçli güzel nesiller yetiþecek. Temiz bir Türkiye temiz bir Yalova için bugün hep birlikte sahadayýz. Bizlere destek veren Yalova Belediyesi’ne de ayrýca teþekkür ederiz” dedi.

Ýlaslan, “Temiz Þehir Yalova Yolunda Farkýndalýk Oluþturduk...”

Yalova Belediyesi Temizlik Ýþleri Müdürü Hakan Ýlaslan, “Her ne kadar da farkýndalýk yaratmak adýna sahilde bugün temizlik yapýyor olsak da ekiplerimizce düzenli olarak sahilimiz temizleniyor” diyerek “Batý Sahil Bandý güzergahýmýzda yaklaþýk 16 personelimiz çalýþýyor. Ýstedik ki bir farkýndalýk olsun. Bu güzergahta 1 günde ne kadar çöp çýktýðýný katýlýmcýlar görsün. 300 personelle Yalova’ya hizmet etmeye çalýþýyoruz. Kentin temiz olmasýnýn tek yolu insanlarýn yaþadýðý çevreyi kirletmemesi. Temiz þehir Yalova yolunda güzel bir farkýndalýk yaptýðýmýzý düþünüyorum. Katýlýmlarýnýzdan dolayý herkese teþekkür ediyorum” ifadelerini kullandý.

Yalova’da yaþayan 9. sýnýf öðrencisi Ayhan Bora Keþaplý, “Çevre için güzel þeyler yapýyoruz. Çalýþanlarýn halini anlýyoruz. Çevremizi güzelleþtirmeye çalýþýyoruz. Daha güzel bir dünya için yapýlmasý gereken þeyler var. Bunlar da onlardan bir tanesi. Bizde etkinliðe katýldýk” dedi.

5. sýnýf öðrencisi Ela Ceren Akbulut, “Çevremizi kirletmemeliyiz. Çevreye çöp atmamalýyýz. Gördüðümüz insanlarý uyararak bilinçlendirmeliyiz. Bugün de burada çöp toplayarak destek

olacaðýz. Çevremizi temiz görmek istiyoruz. Gelecek nesillere güzel bir çevre býrakmak istiyoruz” dedi.

Plastik atýklardan, sigara izmaritlerine kadar birçok atýk çöp poþetlerine konuldu. Cansýz manken bacaðýný deniz kenarýna atýlmýþ þekilde gören çocuklar þaþkýnlýklarýný “Ne diyeceðimizi bilemiyoruz” diyerek ifade etti.