YALOVA BELEDÝYESÝ’NDE ÝKLÝM ÇALIÞTAYI YAPILDI

10/8/2022

YALOVA BELEDÝYESÝ’NDE ÝKLÝM ÇALIÞTAYI YAPILDI

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Ýklim Deðiþikliði Baþkanlýðý tarafýndan desteklenen, TÜBÝTAK Marmara Araþtýrma Merkezi, Ýklim Deðiþikliði ve Sürdürülebilirlik Baþkan Yardýmcýlýðý tarafýndan yürütülen, “Tekirdað, Çanakkale ve Yalova Ýlleri için Yerel Ýklim Deðiþikliði Eylem Planlarýnýn Hazýrlanmasý Projesi” kapsamýnda ‘Ýklim Çalýþtayý’ yapýldý.

Yalova Belediyesi ev sahipliðinde düzenlenen çalýþtaya; TÜBÝTAK Baþkan Yardýmcýsý Haldun Karan ve konusunda uzman kiþiler ile Yalova Belediye Baþkan Vekili Mustafa Tutuk da iþtirak etti.

Çalýþtayda yapýlan sunumda; 21. yüzyýlda gezegenimizin karþý karþýya kaldýðý en önemli problemlerden biri olarak kabul edilen iklim deðiþikliðinin, fosil yakýtlarýn kullanýmý, arazi kullaným deðiþiklikleri gibi çeþitli insan faaliyetleri ile oluþan sera gazlarýnýn atmosferde birikimi ile tetiklendiði bildirildi. Bilim camiasýnca gerçekleþtirilen araþtýrmalar sonucunda, küresel ýsýnma sürecinin mevcut hýz ile devam etmesi durumunda, ülkemizin de içinde bulunduðu iklim kuþaðýnda ekstrem hava olaylarý, taþkýnlar, yaygýn ve þiddetli kuraklýk olaylarý, orman yangýnlarý gibi birçok önemli problemin ortaya çýkacaðýna iliþkin bilgiler aktarýldý.

Çalýþtayýn sonunda Baþkan Vekili Tutuk, Marmara Bölgesi’nde TÜBÝTAK tarafýndan hazýrlanan bir projenin ortaðý olmaktan dolayý memnuniyetini ifade ederek TÜBÝTAK Baþkan Yardýmcýsý Haldun Karan’a teþekkür etti.