ÇÝFTLÝKKÖY BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDEN ÞAMPÝYONA 2 MÝLYON TL ÖDÜL

10/4/2023

ÇÝFTLÝKKÖY BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDEN ÞAMPÝYONA 2 MÝLYON TL ÖDÜL

Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreþ Þampiyonasý’nda Dünya Þampiyonluðuna ulaþan Milli Takým Çiftlikköy Belediyespor Güreþçisi Buse Tosun Çavuþoðlu ve Antrenörü Murat Gençtürk, Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde kabul edilen önerge ile toplam 2 Milyon 300 Bin TL para ödülü ile taltif edildi.

Çiftlikköy Belediye Baþkaný Ali Murat Silpagar’ýn baþkanlýðýnda gerçekleþtirilen 2023 Ekim Ayý Çiftlikköy Belediye Meclisi ilk oturumunda gündeme gelen önerge, Meclis Üyeleri tarafýndan oybirliði ile kabul edildi.

Geçtiðimiz hafta yapýlan final karþýlaþmasýnda Moðolistanlý rakibi Delgermaa Enkhsaikhan’ý tuþla yenen Çavuþoðlu, Çiftlikköy’de bayraklar ve havai fiþek gösterileriyle karþýlanmýþtý. Belediye Meclis oturumunda bir konuþma yapan Çiftlikköy Belediye Baþkaný Ali Murat Silpagar, “Sporcumuz Buse, Dünya Þampiyonluðu ile hepimize büyük bir gurur yaþattý. O’nu ve antrenörü Murat Gençtürk’ü bir kez daha tebrik ediyorum bizlere yaþattýklarý bu büyük gurur ve onur için. Belediye mevzuatýnda Dünya Þampiyonu olan güreþçimize ödül verilebileceðine dair madde var, ona istinaden bu teklif Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðümüz tarafýndan yapýldý. Þampiyonumuza ve antrenörümüze helal olsun” diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan Dünya Þampiyonu olan Çiftlikköy Belediyespor güreþçisi Buse Tosun Çavuþoðlu'na 2 milyon TL, antrenörü Murat Gençtürk’e ise 300 Bin TL ödül verilmesi Belediye Meclisi’nde oylanarak oybirliði ile kabul edildi.