BAÞKAN MUSTAFA TUTUK ATIK GETÝRME MERKEZÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ

10/26/2023

BAÞKAN MUSTAFA TUTUK ATIK GETÝRME MERKEZÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ

Yalova Belediye Baþkaný Mustafa Tutuk, çevre kirliliðini önlemek ve geri dönüþümü mümkün atýklarý ekonomiye yeniden kazandýrmak için üzere yapýmý tamamlanan 1. Sýnýf Atýk Getirme Merkezi’ni ziyaret etti. Baþkan Tutuk’a Belediye Baþkan Yardýmcýlarý Fatih Þahin, Bahaddin Erbay ile Volkan Dadaloðlu’da eþlik etti.

Yalova Belediyesi, çevre kirliliðini önlemek ve geri dönüþümü mümkün atýklarý ekonomiye yeniden kazandýrmak amacýyla inþaatýna baþladýðý 1. Sýnýf Atýk Getirme Merkezi’ni tamamlandý. Atýk Getirme Merkezi’ni yerinde inceleyen Belediye Baþkan Mustafa Tutuk, Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Müdürü Emirhan Balkaya’dan merkezin faaliyetleri ve müdürlükçe yapýlan çalýþmalar hakkýnda bilgiler aldý.

Proje kapsamýnda, israfýn önlenmesi, kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasý, atýk oluþum sebeplerinin gözden geçirilerek atýk oluþumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atýðýn oluþmasý durumunda ise kaynaðýnda ayrý toplanmasý ve geri kazanýmýnýn saðlanmasý planlanýyor. ‘Sürdürülebilir Þehir Yalova’ mottosuyla yola çýkan Yalova Belediyesi tarafýndan inþa edilen merkez, her yýl binlerce ton atýðý ekonomiye yeniden kazandýrmayý hedefliyor.

Burada görev alan personel ile de sohbet eden Baþkan Tutuk, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn eþi Emine Erdoðan tarafýndan baþlatýlan ‘Sýfýr Atýk Projesi’nin büyük bir sosyal sorumluluk hareketine dönüþtüðünü bildirdi. Bu hareketin içerisinde Yalova Belediyesi’nin de yer almasýndan büyük memnuniyet duyduklarýný ifade eden Baþkan Tutuk, Yerel Ýklim Deðiþikliði Eylem Planý’nýn da bu doðrultuda hazýrlandýðýný söyledi. Baþkan Tutuk, sýfýr atýk ve geri dönüþüm konusunda Yalova Belediyesi’nin yapacaðý çalýþmalarla farkýndalýk oluþturmaya baþladýðýný bildirdi.