YALOVA BELEDÝYESÝ’NDEN EÐLENCELÝ AMBALAJ PROJESÝ: GERÝ DÖNÜÞTÜR VE OYNA

11/15/2023

YALOVA BELEDÝYESÝ’NDEN EÐLENCELÝ AMBALAJ PROJESÝ: GERÝ DÖNÜÞTÜR VE OYNA

Yalova Belediyesi, Avrupa Atýk Azaltma Haftasý’nda çocuklara çevre bilinci aþýlamak ve sürdürülebilir ambalaj kullanýmýný teþvik etmek amacýyla "Eðlenceli Ambalaj: Geri Dönüþtür ve Oyna!" adlý özgün bir proje baþlatýyor.

Yalova Belediyesi'nin sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusundaki çalýþmalarýna bir yenisini daha ekledi. Avrupa Atýk Azaltma Haftasý’nda bu senenin konusu olan “Ambalaj Atýklarý”, Yalova Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Müdürlüðü dikkat çekici bir proje ile dahil oluyor.

“Eðlenceli Ambalaj: Geri Dönüþtür ve Oyna” projesi, çocuklarýn hem çevre dostu ambalaj kullanýmýný öðrenmelerini hem de geri dönüþtürülmüþ malzemelerden elde edilen ambalajlarý eðlenceli bir þekilde kullanmalarýný hedefliyor.

Yalova Belediyesi Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr atýk Müdürlüðü’nün, öðrencilere etkinlik veya eðitim sonrasý verdiði hediyeler bu ambalajlarý içerisinde yer alacak.

Proje kapsamýnda, tekstil ve kâðýt atýklarýndan dönüþtürülmüþ kaðýtlar çanta haline getirilecek. Bu ambalajlarýn iç kýsmý, bir boyama alaný olarak tasarlanacak. Böylece çocuklar sadece çevre dostu ambalaj kullanýmýný deðil ayný zamanda yaratýcýlýklarýný da geliþtirebilecekler. Kurum içerisinde baþlayan bu kampanya, ilerleyen süreçlerde marka iþ birlikleri ile daha geniþ kitlelere ulaþmayý hedefliyor.

Avrupa Atýk Azaltma Haftasý boyunca, Yalova Belediyesi geri dönüþüm atölyesinde düzenlenecek etkinliklerde, çocuklar tekstil ve kâðýt atýklarýn nasýl dönüþtürülerek kâðýt haline geldiðini öðrenecekler. Bu interaktif atölye çalýþmalarý, çocuklara sürdürülebilir bir geleceðe katkýda bulunmanýn yaný sýra geri dönüþüm sürecini de deneyimleme fýrsatý sunacak.

Yalova Belediye Baþkaný Mustafa Tutuk, proje hakkýnda yaptýðý açýklamada, "Bu proje ile çocuklarýmýza sadece çevre bilincini aþýlamakla kalmýyor, ayný zamanda onlarý yaratýcý düþünceye teþvik ediyoruz. Sürdürülebilir bir geleceðe katký saðlamak amacýyla çocuklarýmýzýn bu projeye aktif olarak katýlmasýný bekliyoruz" dedi.

Projenin amacý, sadece çevre dostu ambalaj kullanýmýný teþvik etmekle kalmayýp ayný zamanda karton poþetleri yaratýcý bir oyun ve öðrenme aracýna dönüþtürerek çocuklarda yaratýcýlýðý desteklemek. Bu çaba, çocuklarýn çevre bilincini artýrmak ve onlarý yenilikçi düþünceye teþvik etmek adýna önemli bir adým olarak deðerlendiriliyor.

Eðlenceli Ambalaj Projesi, 21-22-23 Kasým tarihlerinde gerçekleþtirilecek etkinliklerle daha da renklenecek. Çocuklar, bu etkinliklerde tekstil ve kaðýt atýklarýný dönüþtürerek kaðýt elde edecek ve sýfýr atýk hedefine ulaþmada aktif rol alacaklar.