YALOVA TÜRFAD ŞUBESİ TÜRFAD İl BAŞKANLARI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

10/14/2021

YALOVA TÜRFAD ŞUBESİ TÜRFAD İl BAŞKANLARI TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI Türkiye Futbol Adamları Derneği il başkanları Toplantısı, Yalova da gerçekleştirildi. Kudu Cafe’de yapılan kahvaltılı bir programla dernek başkan ve temsilcileri bir araya geldi. TÜRFAD Kurucu Başkanı Kenan Engin’in ev sahipliğinde yapılan organizasyona TÜRFAD Genel Başkanı Levent Erdoğan, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, TÜRFAD İl Başkanı İbrahim İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar,GSİM Spor hizmetleri müdürü Murat Altuntaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Muhammed Edip Özyılmaz ile TÜRFAD il başkan ve temsilcileri katıldı.

“Sporun gelişmesi için burada bulunuyoruz”

İl Başkanları Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Kenan Engin, “Yalova’da ve ülkemizde sporun gelişmesi için TÜRFAD ailesi olarak burada bulunuyoruz. Pandemi olmasına rağmen çok iyi işler başaracağımıza inanıyorum. Yalova, sporda hak ettiği noktaya yapılacak çalışmalarla gelecek. Bu konuda çalışmalarımızı el birliğiyle sürdüreceğiz” diye konuştu.

YALOVA ŞUBE BAŞKANI İNCE:İl Başkanı İbrahim İnce, “Pandemi nedeniyle çok sık bir araya gelememiştik. Kısa zamanda, kısıtlı zamanda ve böyle bir ortamda çalışmalar yaptık. Çok iyi işler başaracağımızı düşünüyorum” dedi.

Tüm futbol duayenleri bünyesinde

TÜRFAD GENEL BAŞKANI LEVENT ERDOĞAN; i yaptığı konuşmada derneğin 1988 yılında kurulduğunu ve tüm futbol duayenlerini bünyesinde bulundurduğunu hatırlattı. Erdoğan, “TÜRFAD tüm futbol duayenlerini bünyesinde toplamış bir dernektir ancak istediğimiz aşamaya henüz gelmedik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Derneğimizi el birliği ile daha iyi aşamaya getireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
YALOVA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FATİH ŞAHİN“Yalova Belediyesi spora ve sporcuya değer veriyor”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin de bir konuşma yaparak Yalova Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yanında olduklarını söyledi. Şahin, “Yalova Belediyesi olarak spora ve sporcuya değer veriyoruz. Bu konuda tesisleşme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bizler de taşın altına elimizi koyacağız” dedi.

Futbol okulları kurulması kararı

Programda Dernek Genel Sekreteri Hüsamettin Çelik de söz alarak alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de futbol okullarının kurulması konusunda karar alındığını da hatırlatan Çelik, “Ülkemizde futbol okullarının kurulması ve kadın futbol takımlarının geliştirilmesi kararı aldık. Futbolu bırakanların da spordan soğumaması için veteranlar takımını kurduk. Ayrıca ülkemizde 300 dönümlük bir alanda hatıra ormanı oluşturulması ve üzerine de futbola hizmet etmiş duayenlerimizin büstlerinin olacağı bir alanın oluşturulması için çalışma yürüteceğiz. Ayrıca futbolla ilgili basında çirkin görüntülerin ortaya çıkmaması için talimatname hazırladık” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yalova TÜRFAD, Genel Başkan Erdoğan’a Milli Takımın formasını hediye etti. Samsun il başkanı ise Yalova Şube Başkanı ve Kurucu Başkan İbrahim İnce'ye Samsun forması ve büst hediye etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.