7 Renk 7 Şehri “Engelsiz İstihdam”

11/5/2021

7 Renk 7 Şehri “Engelsiz İstihdam”

İstihdamın önündeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, İçişleri Bakanlığı Siviltoplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen projenin ilk ayağı İstanbul Zeytinburnu’nda gerçekleşti. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam sekreteri Murat ARSLANHAN’ın koordine ettiği ve Yalova üniversitesinde Prof. Dr. Tuncay Güloğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Nasuhi Şahin ve Öğr. Gör. Metin Öksüz eğitim sunumlarında bulundular.

Tutumsal bariyerleri aşmak (işverenler için), Mesleki eğitim, Öğrenilmiş çaresizliği aşma ve çalışabilecek durumda olan engelli bireylerin aktif istihdama geçişini desteklemek (engelli bireyler için), Oryantasyon, İşyerinde başarı hikayeleri paylaşımı (işverenler, engelli birey ve aileleri için), Engelli bireylerin istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak, Aile ve istihdam, Teşvik ve destekler, İstihdama yönelik haklar gibi konularda bir birinden değerli Prof.Dr İbrahim Subaşı (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Tuncay Güloğlu (Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Ömer Nasuhi Şahin (Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Finansman Bölümü), Öğr. Gör. Metin Öksüz (Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Araş. Gör. Dr. Abdullah Erol (İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkiler Bölümü İş Hukuku Anabilim Dalı) hocalarımız eğitim sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Yapılan toplantıya katılan değerli misafirlerimiz İstihdamın önemi, işveren ve engellilerin beklentileri, mesleki eğitimin önemi gibi konulara değindiler.

Yusuf Çelebi (Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı)

Serkan Bayram (AK Parti İstanbul Milletvekili)

Ömer Arısoy (Zeytinburnu Belediye Başkanı)

Bahattin Şengül (MHP MYK Üyesi)

Lokman Ayva (önceki dönem ist. Milletvekili)

Cemal Merdan (Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyon Başkanı)

Murat Arslanhan (Spastik Engelliler Federasyon Başkanı)

Serkan Özmen (İstanbul İşkur il Müd. Yardımcısı)

Halis Kuralay (İstanbul Aile ve sosyal Hiz. İl Md.Yrd)