CHP Gaziosmanpasa"da Bahcetepe İle Tarih Yazdı

4/1/2024

CHP Gaziosmanpasa"da Bahcetepe İle Tarih Yazdı 
 
Gaziosmanpasa'da Hakan Bahçetepe tarihe adını Altın harflerle yazdı 30 yıllık AK Parti iktidarına son veren isim oldu.
 
Gaziosmanpaşa'da seçimi CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe kazandı. Bahçetepe, mevcut başkan Hasan Tahsin Usta'yı çok az bir fark ile geçerek Gaziosmanpasa' da yeni belediye başkanı seçildi.
 
2014 yılında Gaziosmanpasa'da 1994 yerel yönetimler seçimlerine ile başlayan AK Partili belediye başkanlığı iktidarını yıkan ve  2024 yılı 31 Mart yerel yönetimler seçimleri ile 30 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisinin seçimi kazanmasını sağlayan adını CHP tarihine altın harflerle yazdıran belediye başkanı oldu.
 
Gece boyunca nefes kesen oy sayımında, Hakan Bahçetepe sandıklar açıldığından itibaren yarışı önde götürdü. Farkın daha fazla olduğu ilk saatlerden sonra, gece yarısında doğru fark azalmaya başlasa da Bahçetepe yarışı az bir farkla önde tamamladı. Şimdi ilçe seçim kurulunun resmi açıklamayı yapması bekleniyor.
 
Hakan Bahçetepe, seçim sonrası yaptığı açıklamada, "Gençler kazandı, kadınlar kazandı, emekçiler kazandı, emekliler kazandı, Gaziosmanpaşa Kazandı, İstanbul Kazandı. Teşekkürler Gaziosmanpaşa, Teşekkürler İstanbul!" Dedi.
 
Haber: Foto: Yalçın Arıcı